• Voluntariat

A.R.T.S. promoveaza ideea de voluntariat. In tarile cu vechi democratii, institutia aceasta este larg raspandita si cultivata. Cei ce doresc sa dedice o parte din timpul lor liber intrajutorarii semenilor, fac acest lucru pret de cateva ore pe saptamana. Daruirea lor aduce bucurie si impliniri, atat celor care au nevoie de acest ajutor, cat si celor care il ofera. Institutia voluntariatului este si o dovada autentica de coeziune sociala.

Dar nu numai atat: ei au entuziasm, creativitate, intelegere, vointa de munca si dorinta de a lucra profesionist si pot impleti toate acestea cu anumite avantaje proprii. Implicarea in activitatea de voluntariat duce la castigarea unei experiente valoroase, pentru eventuale profesii si poate fi un argument forte pentru intocmirea unui CV . Cei care au trait deja aceasta experienta, au marturisit implinirile care le-au dat o noua perspectiva asupra vietii: sentimentul de implicare la schimbarea lumii in care traiesc, prin aducerea zambetului pe chipul celor nefericiti.

Acesti oameni au constientizat ca fericirea altora depinde si de ei si ca demnitatea proprie depinde de demnitatea altora. Capatand deprinderi utile si invatand lucruri noi, se leaga prietenii si se daruieste inapoi o parte din ceea ce s-a primit de la altii.

   Ce presupune voluntariatul?

   Voluntariatul presupune un acordarea catorva ore pe saptamana pentru desfasurarea unor activitati neplatite. De exemplu, unii oameni doresc ca o parte din timpul lor liber sa fie pus la dispozitia altora pentru rezolvarea unor probleme simple, cum ar fi: efectuarea unor cumparaturi, discutii cu persoane singure, petrecera timpului in aer liber sau alte activitati recreative, activitati de invatare in cadrul unor programe pentru copii etc.

   Prin asociatia noastra puteti desfasura activitati de voluntariat si puteti gasi oameni care au cu adevarat nevoie de acest tip de activitate. Satisfactiile nu lipsesc,  intrucat se acorda diverse premii pentru cei mai fideli si mai entuziasti voluntari. Nu este de neglijat experienta lucrului pe acest taram, mai ales ca la anumite posturi, pentru angajare, conteaza la CV si rubrica in care se pot mentiona si asemenea activitati.

   Voluntarii nostri vor beneficia si de pregatirea necesara desfasurarii unor asemenea activitati, de la persoane specializate. 

Voluntariat
Voluntariat
Voluntariat

Asociatia noastra isi propune sa ajute categorii  defavorizate de oameni. Pe cei singuri, pe cei fara venituri, pe cei cu probleme de sanatate, mintala si/sau fizica. 

Problemele acestea pot fi rezovate pe termen scurt, unele dintre ele, dar membrii asociatiei au in vedere viitorul, care trebuie pregatit de azi.

citeste mai mult